Výzva pozorovateľom OBSE k sčítavaniu hlasov zo zahraničia

Už o týždeň si budeme voliť, kto bude najbližšie 4 roky riadiť našu krajinu. V týchto voľbách sa rozhodlo svoje právo využiť viac ako 55 000 Slovákov, ktorí žijú vo svete. Pri štandardnej volebnej účasti 55 000 hlasov môže byť dve až tri percentá pre jednotlivé politické strany.

Dve až tri percentá sú kľúčové a zásadným spôsobom ovplyvnia to, či nám po 29. februári bude vládnuť mafia alebo demokratická opozícia. V kontexte výrokov pani Sakovej a pána Pellegriniho o tom, že v zahraničí sa nežije reálny život a rovnako v kontexte všetkých problémov, ktoré sú spojené s hlasovaním zo zahraničia sme vyzvali organizáciu OBCE, aby na Slovensko vyslala pozorovateľov, resp. aby sa títo pozorovatelia zamerali na sčítavanie hlasov ľudí, ktorí hlasovali zo zahraničia.Napr. tak, že by navštívili volebnu miestnosť na Drieňovej v Bratislave, v Partizánskom alebo do Kútov, kde z minulosti vieme, že sa tu tvoria dlhé rady pred volebnou miestnosťou, pretože tam volia ľudia žijúci v Českej republike. Rovnako im do pozornosti dávame narábanie s volebnými zásielkami v Slovenskej pošte. Každý jeden hlas môžu rozhodnúť, či tu bude vláda mafie alebo demokratickej opozície.“ povedal Juraj Šeliga, podpredseda strany Za ľudí