TS: Šeliga ZA ĽUDÍ – TRESTNÉ OZNÁMENIE NA PELLEGRINIHO

„Podali sme trestné oznámenie na premiéra Petra Pellegriniho, pretože pán premiér si pomýlil rezervu predsedu vlády so svojou vlastnou peňaženkou. Pellegrini rozdáva štátne peniaze občianskym združeniam, ktoré sú prepojené na časopis Slovenka, kde mu následne venujú veľký mediány priestor.“ hovorí Juraj Šeliga, podpredseda strany Za ľudí

„Existuje dôvodné podozrenie, že premiér Pellegrini dal účelovú dotáciu z rezervy predsedu vlády vo výške 50 000 EUR, za čo potom následne mal priestor na rozhovor v časopise Slovenska, čím zneužil svoju právomoc rozdeľovať dotáciu predsedu vlády na de facto kúpu mediálneho priestoru. Občianske združenie OZ SLOVENKA a časopis Slovenka sú personálne prepojené a časť dotácie vo výške 25 000 EUR bude použitá priamo časopisom Slovenka na reklamu podujatia o krojoch. Dotácia prichádza v rovnakom čase ako bol zverejnený rozhovor“ povedal Juraj Šeliga.

„50 000 eur nie sú malé peniaze, je to napríklad cena trojizbového bytu v Námestove, ľudia si kvôli tomu berú hypotéku a Pellegrini zo štátnych peňazí „kupuje“ rozhovor v Slovenke ako keby to boli jeho peniaze. Verím, že generálna prokuratúra začne trestné konanie a vyšetrí tieto podozrenia. Rovnako aj tento postup nám ukazuje, že do trestného zákona musíme zaviesť trestný čin „prikrmovania“, ktorý by špecificky postihoval aj situácie neoprávnených „kamarátskych“ výhod pre verejne činné osoby, ktorý má naša strany Za ľudí vo svojom programe“ uzatvára Juraj Šeliga, podpredseda strany Za ľudí