TS: Pamätný deň Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej

Zajtra si všetci spoločne pripomenieme druhé výročie ohavnej vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej v tejto súvislosti si ako dovoľujeme ako strana Za ľudí dať verejný prísľub, že ak nám občania zveria dôveru, s úcty k Jánovi a Martine navrhneme zákon o pamätnom dni Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

„Pred dvoma rokmi boli zavraždení dvaja nevinní mladí ľudia. Obaja si robili poctivo svoju prácu, Ján Kuciak neúnavne odkrýval korupciu a práve preto boli zavraždení. Je našou povinnosťou nezabudnúť, naopak pripomínať si ich poctivosť, obetu a nezmyselnú smrť, za ktorou stojí prepojenie mafie a politiky.“ povedal Andrej Kiska, predseda strany Za ľudí

„V histórii každej krajiny sú zlomové okamihy, po ktorých už nič nie je ako predtým. Vražda Jána a Martiny bola takýmto momentom v našich dejinách. Ján a Martina sú symbolmi nenápadnej a poctivej práce, odvahy a odhodlania bojovať za pravdu a spravodlivosť. Napriek tragédii, ktorou bola ich vražda sú udalosti, ktoré po nej nasledovali veľkou nádejou, že Slováci sa vedia postaviť nenávisti, zlu a nespravodlivosti. Udalosti po vražde Jána a Martiny boli vzopätím nádeje a boja za slušné a spravodlivé Slovensko. Práve preto je dôležité, aby sme si ich uctili pamätným dňom.“ povedal Juraj Šeliga, podpredseda strany Za ľudí.