Stanovisko k dnešnej správe Transparenci International Slovensko.

Strana ZA ĽUDÍ nemá žiaden výdavok za online na transparentnom účte preto, že ešte nič od dňa vyhlásenia volieb za online nezaplatila. Splatnosť faktúr je koncom decembra, preto nerozumieme poznámke, že strana niečo skrýva.

Túto službu si strana objednáva u mediálnej spoločnosti rovnako ako bilboardy, teda neplatí priamo majiteľom každého jedného bilbordu, ale spoločnosti, ktorá sa na to špecializuje. Na 99 percent to tak robia úplne všetky politické strany. Rovnako za online strana neplatí priamo SME, aktualitám ani Facebooku, ale nakupuje tento priestor cez jednu z najväčších mediálnych spoločností na Slovensku – Zenith.
Odhadom strana zaplatí za online koncom decembra 10 000 eur, úplne presné faktúry budú na transparentnom účte, rovnako ako všetky náklady na kampaň.

Strana ZA ĽUDÍ oceňuje prácu Transparency International Slovensko, ale v tomto prípade ide zrejme o nepochopenie, ako funguje marketing a reklama.