Remisova, vyjadrenie k A. Dankovi

Remišová: Andrej Danko by mal odstúpiť z postu predsedu Národnej rady

Medializované nahrávky Andreja Danka a osoby obžalovanej z viacerých vrážd ukazujú okrem iného vzťah predsedu SNS k pravde. Keď sa vyjadroval k podozreniam z týchto kontaktov, vyhlásil, že „dotyčných ani nepozná“. Z komunikácie vyplýva, že Danko dotyčnú Alenu Zsuzsovú pozná a poznal, dokonca si minimálne dohadovali stretnutie.

Andrej Danko sa ako predseda parlamentu mnohokrát oháňal slušnosťou a politickou zodpovednosťou. Dnes zverejnené informácie o kontaktoch s obžalovanou Kočnerovou volavkou stavajú Andreja Danka do podobnej pozície, v akej sa ocitol Martin Glváč, ktorý bol s touto osobou takisto v intenzívnom kontakte.

Základný politický a verejný záujem vyžaduje, aby Andrej Danko vysvetlil podozrenia z kontaktov s osobou dnes obžalovanou z viacerých vrážd a Kočnerovou spojkou. Zároveň by sa mal verejnosti ospravedlniť za klamstvá   a bezodkladne odstúpiť z pozície predsedu parlamentu.

Takisto je otázkou na orgány činné v trestnom konaní, či pri takejto komunikácií neboli ohrozené aj záujmy a bezpečnosť štátu.
Zverejnené nahrávky sú len ďalším dôkazom, že vládna koalícia SMER- SNS a MOST nebojovala proti mafii, naopak, jej čelní predstavitelia s mafiou komunikovali, stretávali sa či obchodovali. Takúto vládu si Slovensko nezaslúži a je najvyšší čas, aby prišla skutočná  zmena, ktorá Slovensko posunie dopredu