Remišová: Niekto sa veľmi bojí, čo všetko by mohol Dobroslav Trnka porozprávať. Zdá sa, že Trnka je spolu s kľúčovými kamarátmi Smeru na zozname nedotknuteľných „našich ľudí“.

Je neprijateľné, že prokurátor zrušil Dobroslavovi Trnkovi  po návrhu na väzbu aj obvinenie. Kauza Trnku je ukážkovým príkladom toho, že očistné procesy na polícii a na prokuratúre nefungujú. Už len samotný fakt, že Dobroslav Trnka aktívne spolupracoval s mafiánom a človekom obvineným z vraždy novinára okrem iného aj pri nahrávkach vo svojej kancelárii, je dôvodom na okamžité väzobné stíhanie. Postup prokuratúry je po všetkých vážnych podozreniach o prepojení či ovplyvňovaní prokuratúry zo strany organizovaného zločinu demoralizujúci.

Zdá sa, že strana Smer bojuje o všetko a na najvyšších poschodiach vládnej moci  panuje strach, čo všetko si Dobroslav Trnka nahral, a o akých kauzách tejto Smeru by vedel rozprávať. Preto sa ani polícia, ani prokuratúra neodváži zakročiť voči nikomu, kto s touto stranou bol v obchodnom či možno dokonca kriminálnom spojení. Je to zlá správa pre Slovensko a pre spravodlivosť.

Vyzývame generálneho prokurátora, aby okamžite konal, pretože ak niekto potrebuje pozametať stopy, presvedčiť svedkov či korumpovať štátnych predstaviteľov, má na to vinou prístupu polície a prokuratúry množstvo času. V takýchto prípadoch ľudia potrebujú vidieť razantný a nekompromisný prístup, nie váhavé a zdĺhavé marenie spravodlivosti.

Veronika Remišová, poslankyňa NR SR, podpredsedníčka strany Za ľudí