Kiska: So Smerom si po voľbách ani nesadneme, vyzývame k tomu aj ostatné strany

„Dnes zasadlo predsedníctvo strany ZA ĽUDÍ a jednomyseľne odsúhlasilo, že v prípade, ak dostane poverenie na zostavenie vlády strana Smer, odmietneme akékoľvek spoločné rokovanie o zostavení vlády. Nech nám pozvanie ani neposielajú. K rovnakému postoju vyzývame aj ostatné demokratické opozičné strany,“ povedal predseda strany Andrej Kiska.

Pripomenul, že po posledných voľbách sme boli svedkami veľkého prekvapenia a strany, ktoré sa tvárili, že so Smerom  nechcú mať nič spoločné, nakoniec so Smerom rokovali a vytvorili s ním vládu. Toto sa podľa neho nesmie zopakovať.

Podľa Kisku máme pred sebou necelý týždeň do kľúčových volieb, ktoré na dlho rozhodnú o budúcnosti Slovenska

„Naša krajina stojí na križovatke, buď bude vládnuť Smer s fašistami alebo sa vyberieme demokratickou cestou. Je to v niečom podobné, ako v roku 1998, keď hrozilo, že Mečiar bude ďalej vládnuť,“ povedal Kiska.

Predseda strany reagoval aj na neúčasť zástupcu strany ZA ĽUDÍ v predvolebnej diskusii na RTVS.

„Mrzí ma, že verejnoprávna televízia týždeň pred voľbami nepozvala do dnešnej diskusie strany, ktoré podľa posledných prieskumov budú v parlamente a naopak boli tam strany, ktoré končia na politickej scéne,“ povedal Kiska.